Dirigente

DE2A0C73-DC3E-4360-A87E-4F9B7A115122

Henriëtte de Groot is sinds 1 mei 2018 dirigente.

Mijn muziekstudie begon aan de universiteit van Utrecht waar ik muziekwetenschappen studeerde. Daarna volgde een studie klassieke zang aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, het Conservatoire Regional Du Grand Nancy en het Mozarteum in Salzburg.

Ik was finalist bij zowel het International Mozart Competition in Salzburg als het Christina Deutekom Concours. Masterclasses volgde ik bij o.a. Caroline Watkinson (barok), Christina Deutekom en

Renata Scotto (opera). Mijn mooiste operarollen waren Tatyana in “Eugen Onegin” P.I.Tsjaikovski en Nedda in “I Pagliacci” R.Leoncavallo. Gedurende 10 jaar zong ik bij De Nationale Opera en heb ik free-lance werkzaamheden verricht bij het Groot Omroepkoor.

Momenteel zing ik als solist bij koren-en orkesten. Ook geef ik liederen recitals met mijn vaste pianist Tjako van Schie. Onlangs bracht ik met deze pianist de cross over CD “Regards to Holliwood” uit met beroemde filmmelodieën. Met harpiste Janneke van der Lugt en vibrafoniste Marleen Verhoeff zing ik bijzondere hedendaagse stukken in ons programma “Like a mountain stream”.

Naast mijn werk als zangeres geef ik zangles in Twist, Hoogeveen en nu ook in

Emmen. Ook geef ik workshops zang-en stemvorming en dirigeer ik 4 koren.